středa 8. června 2016

Recept: Tvarohový cheesecake s korpusem z ovesných vloček a mandlí

Jelikož je sezóna jahod v plném proudu, byl by hřích toho nevyužít. Miluji jahody ze zahrádky, krásně červeňoučké a slaďoučké. Hodí se ke všemu, chutnají samotné i s jinými ingrediencemi. Proto jsem se opět rozhodla experimentovat v kuchyni a můžu říct, že výsledek chutnal i lidem, kteří jsou maximálními odpůrci zdravé stravy.


Potřebujeme:
na těsto
  • 180 g ovesných vloček (je lepší je namlít na prášek)
  • 120 g mandlí, rozemletých
  • 25 g chia semínek
  • 2 lžíce medu
  • 2,5 odměrky čokoládového proteinu nebo dvě lžíce kakaa


na krém
  • 3 vaničky odtučněného tvarohu v kelímku
  • libovolné sladidlo - dala jsem lžíci medu a 2 kapky flavdrops


ozdoba
  • cca čtvrt kila jahod na plátky



Postup:
Postup je naprosto jednoduchý. V míse si smícháme všechny ingredience - vznikne nám lepkavé, drobící se těsto. Naším úkolem je vzít dortovou formu a těsto do formy vymačkat. 

Jak uvidíte na fotografiích, je důležité udělat i okraje, protože dort budeme plnit ještě krémem. Korpus dáme péct při 160 stupních do trouby cca na patnáct minut.

Mezitím si připravíme krém. Smícháme jen tvaroh se sladidlem. Potřebujeme hladkou, středně řídkou konzistenci, takže pokud je tvaroh příliš tuhý, můžeme přidat trochu mléka. 

Korpus vyndáme z trouby a přidáme krém. Pečeme při 100 stupních 20 - 30 minut. 

Po upečení necháme dort vychladnout a ozdobíme jahodami - plátky jahod klademe od krajů po střed. 


Dobrou chuť :)

1 komentář:

  1. Vypadá chutně! Mňam, my doma děláme klasický jahodový drobenkový koláč, ale tohle prostě musím vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat