čtvrtek 3. března 2016

Byla jsem v kině: Bohové Egypta a Deadpool

Po dlouhé době jsme se s přítelem vydali do kina a v obou případech jsme udělali dobře. Co dobře, výborně.



Bohové Egypta

Trůn egyptského vládce obsadí bůh temnoty Set, který lační po tom, aby ovládl celý Egypt i podsvětí. Ostatní bohové se mu snaží jeho krutovládu překazit a jeden po druhém umírají, Set nemá slitování s nikým. Bek, obyčejný zloděj, který je zamilovaný do své lásky Ziaji se snaží ukrást oči boha Hora, který měl být původně králem, ale po konfliktu se Setem, jehož je synovcem, se stáhne do exilu a dělá, že neexistuje. Bekovi se opravdu podaří jedno oko ukrást a přinést ho Horovi. Bekovu lásku Ziaju zabijí, když přijdou na to, že Bekovi pomáhala s krádeží oka, a tak Bek s Horem uzavřou dohodu, že najde Horovi druhé oko a pomůže mu porazit Seta, Horus Bekovi na oplátku vrátí Ziaju zpět ze světa mrtvých. Bůh a smrtelník se tedy vydávají na nebezpečné putování napříč Egyptem, aby oba získali to, co chtějí.

Do kina se mi moc teda nechce, ale jdu, protože mě láká 3D projekce a nechci odsuzovat film, dokud jsem ho neviděla. Usedám tedy do nepříliš pohodlné sedačky, chytneme se s přítelem za ruku a přečkáme blok upoutávek na ostatní filmy. Na obrazovce se ukáže, abychom si nandali brýle, a tak si je rvu ještě na svoje dioptrické, protože mám astigmatismus a bez mých brýlí bych 3D efekty na plátně neviděla. Konečně začíná film. Vyprávět začíná drobný zlodějíček Bek, který mi přijde jako kluk, který právě dokončil proces puberty, je správně chlapecky roztomilý :) Podle tohoto začátku očekávám milý a oddechový fantasy příběh, který také dostanu. V příběhu se prolíná láska, napětí, akce. Dostanu i špetku humoru. Líbí se mi to. Konec je epický, ale očekávám ho. Film hodnotím na 75%. Oceňuji filmové efekty. Kdyby se ještě trochu více propracoval příběh, byla by to naprostá pecka.


Deadpool

Wade Wilson je člen speciálních jednotek zabijáků. Jeho práce ho baví, má dobrého kamaráda, najde si skvělou přítelkyni, kterou si chce vzít. Je šťastný a spokojený. A jak to v životě bývá, vždy, když si myslíte, že svět nemůže být růžovější, přijde černota. Wade onemocní rakovinou a šance na uzdravení jsou nulové. Co teď? Wade se rozhodne zemřít někde v ústraní, bez Vanessy, aby si ho pamatovala takového, jaký byl. A najednou přijde nabídka. Zbavit se rakoviny a být superhrdinou. Wade získá nadlidské schopnosti a nesmrtelnost. Ale má to jeden háček. Jeho kůže  se poškodí tak, že se lidé na něj nemohou koukat. Wade se naštve a rozhodne se, že si vyřídí účty s tím, kdo mu to udělal.

Přijdu do kina, celá natěšená. Trailer mě uchvátil a Marvelovky patří mezi moje srdeční záležitosti. Film začne a hned mě zarazí: CINEMRT UVÁDÍ. Říkám si, co to je? To neumí napsat správně titulky? No, umí. Bylo to schválně.  Řekla bych, že už úvodní titulky, než začne film, naznačují, že to bude správnej úlet. A taky že je. Deadpool to řeže jak sviňa, kulky sviští vzduchem. A pak někdo prostřelí Deadpoolovi pr*el. A Deadpool se opravdu pořádně naštve. Nebo spíš nas*re. V mezičasech nám vypráví, co předcházelo tomu, než se stal Deadpoolem. Upřímně, umírám smíchy u sexuálních scén. A nejen já. Přítel taky. Navzájem si utíráme slzy a sledujeme film. Pak nastává ta drsnější čast filmu. Z Wadea se stává Deadpool. A nastává ta pravá řezanice. Jeho nepřítel mu unese jeho milou a Deadpool se rozhodne zakročit. Spolčí se se dvěma X-meny a vydávají se spolu zachránit Vanessu. Než dorazí na místo, mezi těmito třemi se sypou hlášky jako písek z bábovičky. Taška Hello Kitty narvaná zbraněmi pobaví. I při závěrečné řežbě kromě ostrých kulek lítají ostré hlášky. A taky hlavy a končetiny, ale čert to vem. Deadpool samozřejmě Vanessu zachrání a svět je zase v pořádku. Deadpool je správně trhlá lovestory. 100%. 

Žádné komentáře:

Okomentovat